dinsdag 1 januari 2008

Reglement

  1. Het lidmaatschap bij W.T.C. Strandjutters staat open voor alle personen (M/V) van tenminste 16 jaar.
  2. Het lidgeld (inclusief verzekering “Wielerbond Vlaanderen”) bedraagt 75 euro. Maar kan door het bestuur van jaar tot jaar aangepast worden. 
  3. Kledijaankoop bedraagt 125 euro (zonder lidgeld). De kledij is nu eigendom van de fietser en mag bij beëindigen van het lidmaatschap behouden worden. Beschadigde kledij (bij clubrit) kan tijdens het lidmaatschap bij een verantwoordelijke omgeruild worden. Voor extra kledij moet men betalen.
  4. Uit respect voor de sponsors wordt verwacht dat alle ritten tellend voor het clubkampioenschap worden gefietst in volledige clubuitrusting met bijbehorende helm.
  5. Start van het seizoen: half februari (aanpasbaar: we houden rekening met carnaval) tot half oktober. Gedurende februari en maart  wordt er gestart om 9 uur. Het weekend na de uursverandering starten we om 8.30 uur. Uitgezonderd voor lange ritten en dagritten.
  6. Wielertoeristen, met tijdelijk toeristisch verblijf te Knokke-Heist, kunnen op vertoon van de lidmaatschapskaart van hun vereniging, tijdens hun verlof meerijden met de W.T.C. Strandjutters onder voorbehoud van eerbiediging van deze reglementen.
  7. Aantal minimum deelnemers per rit, om mee te tellen voor het kampioenschap wordt gesteld op: 3.
  8. Soorten ritten: Zon- en feestdagritten & dagritten.
    Alle door de club georganiseerde ritten tellen mee voor het kampioenschap.
  9. De kampioen wordt degene met de meeste punten.
  10. De eerste en laatste kilometers van de rit wordt het tempo aangegeven door 2 baankapiteins.
  11. De snelheid wordt aangepast aan de omstandigheden en wordt louter en alleen bepaald door de baankapiteins.
  12. Tempo rijden wordt langs op voorhand bepaalde trajecten toegestaan en rekening houdend met de omstandigheden.  Iedereen van de groep wordt eerst op de hoogte gebracht.
  13. Om de orde in de groep te handhaven wordt er per 2 gefietst (volgens omstandigheden).
  14. In geval van defect wordt er steeds gestopt.
  15. De bestaande wegcode dient stipt te worden nageleefd.
  16. Bij ernstige inbreuken tegen het verkeersreglement en/of het clubreglement, gaat de baankapitein hiervan nota geven aan het bestuur. 
  17. De baankapiteins krijgen een fluitje, waarmee signalen kunnen worden gegeven indien nodig.
  18. Tijdens elke rit wordt 5 euro per persoon uitgelegd voor een drankje tijdens de stop en bij aankomst in het lokaal.
  19. Tijdens de ritten worden alle beslissingen genomen door de baankapiteins, bv.: te volgen route,  plaats van ruststop, duur van halte.
    Bij uitzonderlijke verandering van het weer: de beslissing wordt genomen door de meerderheid, maar bij onenigheid wordt de uiteindelijke beslissing door de baankapiteins genomen.
  20. In België mag vanaf 15 fietsers (na aangeven baankapiteins) op de openbare weg worden gefietst.
  21. Op Nederlands grondgebied moet iedere fietser in bezit zijn van zijn identiteitskaart en zijn fiets moet voorzien zijn van een bel. Bij eventuele boetes ligt de aansprakelijkheid volledig bij de fietser.
  22. Bij afwezigheid van de baankapitein(s) wordt iemand anders als baankapitein aangeduid door de groep. 
  23. Het te volgen parcours wordt bepaald door een baankapitein.
  24. Om het totale aantal punten toegekend te krijgen, moet men de gehele afstand fietsen, dit is van lokaal tot aan lokaal. Uitzondering kan in overleg worden gemaakt.  Een gedeelte van het aantal kilometers kan worden toegekend wanneer een baankapitein wordt verwittigd als iemand de rit niet kan uitfietsen.
  25. Het klassement wordt bepaald na de voorlaatste rit. De laatste rit mag door de kampioen worden bepaald (in samenspraak met het bestuur).
  26. Bij onverwittigde opgave tijdens de ritten of verlaten van de groep worden er geen punten toegekend.
  27. Men houdt er zich aan niet op café te gaan in rennerskledij, tenzij op onze halte en in het lokaal.  Dit om de naam en faam van de vereniging hoog te houden.
  28. Voor de aanvang van het seizoen wordt er een ledenvergadering gehouden. Het bestuur heeft het recht om eventueel een bijkomende ledenvergadering te plannen.
  29. Er kunnen steeds nieuwe ideeën naar voor worden gebracht.  Het is de leden toegelaten met problemen en/of ideeën naar de bestuursvergadering te komen, dit nadat eerst afgesproken wordt met de bestuursleden.
  30. In een bestuursvergadering beschikken alle leden over één stem, evenals de voorzitter. Alle beslissingen worden aanvaard bij meerderheid van stemmen.
  31. Sponsorschap en bestuursfunctie staan geheel los van elkaar, hetgeen inhoudt dat de sponsor uit hoofde van zijn sponsorschap geen recht kan laten gelden op een bestuursfunctie.  Wordt de sponsor in het bestuur verkozen, dan geeft dit sponsorschap geen enkel voordeel bij beslissingen en dergelijke.
  32. Door aansluiting verklaart men zich akkoord met de hierboven vermelde punten.