zondag 2 maart 2014

Nevenactiviteit: 08/03/2014 - Vlaamse Pijl

Datum: Zaterdag 8 maart 2014
Naam: Vlaamse Pijl
Organisator: Sint-Trudotrappers (zie http://www.trudotrappers.be).
Afstanden: 42, 60, 75 en 135 km.

Startplaats BLOSO centrum Julien Saelens te Assebroek (Brugge).

Vertrek:
08.00 uur vanuit Heist, parking Delhaize/Pousse-Café (20 km vanuit Heist tot startplaats).
09.00 uur vanuit Assebroek, BLOSO centrum Julien Saelens.

Wie gaat mee? Laat een bericht na via 'Reacties'.

Meer info:
Een prachtige toertocht die ons leidt tot aan de voet van de Vlaamse Ardennen in het hart van Vlaanderen. We maken eerst een grondige verkenning van het gebied tussen Beernem, Wingene, Schuiverskapelle. Eventjes voor Kanegem is er splitsing. De omloop van 75 km gaat verder al over Kanegem, het geboortedorp van Briek Schotte en kardinaal Danneels, waar men tevens het bronzen beeld van de laatste der Flandriens kan bewonderen. Via het mooie dorpje Poeke bereiken we Aalter. De omloop van 130 km zette eerder zijn weg verder langs de Poelberg en via Markegem en Oeselgem. In het dorp Zulte hebben we een rustplaats in Het Knipperlicht. Het parkoers is mooi glooiend en omzeggens verkeersvrij. Slechts nu en dan worden we gestoord door een landbouwtractor. De Vlaamse Ardennen zijn niet meer ver af. Na een prachtige afdaling (Pikkelstraat) en een korte opwaartse wip, bereiken we Gijzelbrechtegem, piepklein dorpje, gelegen op een heuvelrug met een prachtig uitzicht op de Vlaamse Ardennen. We tellen nu 60 km op onze kilometerteller. Via een forse klim over de Bergstraat gaat het nu over de dorpjes Wortegem, Nokere, Olsene en Grammene. Echt zware hellingen moeten niet worden overwonnen, maar toch moet er soms stevig op de trappers worden geduwd. De mooie vergezichten zijn hiervoor onze beloning. In Aalter genieten we van een natje en een droogje. Met vernieuwde krachten vervolgen we onze weg om via St. Joris, Oostveld na 130 km opnieuw onze startplaats het Blosocentrum Nijverheidsstraat 112 in Assebroek te bereiken. Deze tocht is een ideale voorbereiding voor de kandidaten van de “Ronde van Vlaanderen”. Naast een omloop van 75 en 130 km, zijn er voor de minder getrainde toeristen omlopen van 42 (in Aalter 35) en 60 km.

6 opmerkingen:

 1. Ik rijd deze rit, vanuit Heist en 130 km parcours. Johan rijdt deze ook, waarschijnlijk met zijn zoon, vanuit Heist. Frank B. ook vanuit Heist. Dirk L. sluit aan in Brugge.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helaas moet ik terugkomen op mijn vorige bericht. Ik kan zaterdag niet meerijden, belet wegens begrafenis.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Peggy De Clercq6 maart 2014 om 10:09

  Zijn er dames die meerijden? Ik zou graag de 75 of 60km meerijden.
  Laat maar iets weten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat dany en katrien de 75 doen. informeer eens bij hen Peggy.

   Verwijderen
 4. De griep heeft ervoor gezorgd dat ik mij nog steeds niet lekker voel.
  Jullie moeten met mij dus geen rekening houden. Misschien doe ik een kleine toer, maar niets is zeker. hopelijk tot zondag.

  BeantwoordenVerwijderen